Káva a koktejl: Dokonalé spojení
Sofee, kávu v lahvičce jsme již otestovali a představili vám, co vše s ní můžete podniknout. S nástupem teplého počasí se ale možnosti rozšiřují.
Že neznáte kávu v lahvičce? Věřte, dělaná je s láskou a péčí jako v té nejlepší kavárně. K dostání je například v síti Ambiente (restaurace Eska, cukrárna Myšák nebo řeznictví Naše maso), v pražské kavárně Osada nebo v brněnském Nija’s Poke’ baru.
Objednat si ji můžete i domů na jejím webu nebo v online supermarketu Rohlik.cz. „Sofee vzniká procesem studené macerace a několikanásobné mikrofiltrace. Díky tomu si udrží svou stálou chuť a vůni. Zároveň díky naprosto přírodnímu složení bez přidaného cukru, bez barviv, bez chemie, může konkurovat tradičním energetickým nápojům. Její jedinečnost spočívá v jednoduchosti a možnostech přípravy kdykoliv a kdekoliv,“ říká Pavel Vachek, majitel Sofee.
Vychutnat si ji můžete na ledu nebo jako espresso tonic – tip naší redakce. Stačí vám 50 ml Sofee a 100 ml toniku. Pokud přidáte ještě limetku a led, získáte skvělý drink. Kombinovat se ale dá i s kokosovým mlékem, citronádou, čerstvým melounem i alkoholem.
Tip na jarní míchaný drink s kávou Sofee
45ml pomerančového fresh juice (nejlépe krvavé pomeranče)
25ml Sofee
15ml Ořechovky (funguje dobře i s jiným likérem – 10ml Becher, 15ml Amaretto nebo pro fajnšmekry 5ml Fernet)
Příprava:
Sklenici naplníme ledem, nalijeme pomerančový fresh. Vedle smícháme Sofee s Ořechovkou a navrstvíme do sklenice.
Ideální ozdobou je zapálená skořice, která hezky propojí chutě dohromady.
Vznikne osvěžující energy minidrink, který propojí vitamíny a kofein.
Drink pro Sofee navrhl barman Matěj Coufal, který je v týmu nově otevírajícího brněnského „BHARU“. Bar bude otevřen po pandemii koronaviru a zaměří se na experimentální mixologii nebo sci-fi koktejly.