![](https://nejlepsikavarny.cz/wp-content/uploads/2023/03/DSC5452_1.jpeg)
Starbucks otevřel v centru Prahy první Reserve store ve střední Evropě
Nabídne unikátní kávu i způsoby přípravy
Znovuotevřená pobočka Starbucks na Jungmannově náměstí přináší do České republiky jedinečný koncept Reserve store, zcela nový formát kaváren Starbucks.Zákazníci zde ochutnají prémiové druhy kávy připravované klasickými i alternativními metodami.
![](https://hotelhouse.cz/wp-content/uploads/2023/03/DSC5085-1024x682.jpeg)
V samotném srdci hlavního města se nový koncept Reserve store otevřel milovníkům kávy 17. února 2023, a to na adrese Jungmannova 750/34, na někdejším místě Café Zlatý Kříž. Zatímco dosavadní Reserve koncept byl pouze doplňkem klasické kavárny, tentokrát se představuje jako samostatná, zcela nová podoba Starbucks, nabízející ještě výjimečnější kávový zážitek.
![](https://hotelhouse.cz/wp-content/uploads/2023/03/DSC5452_1-1024x682.jpeg)
„Čeští zákazníci jsou mimořádně vstřícní k novinkám, proto otevíráme první středoevropský Reserve store právě v České republice,” říká Grzegorz Kazmierczak, regionální ředitel Starbucks pro Česko a Slovensko. „Věříme, že výjimečná káva i výjimečné prostředí přitáhnou do Starbucks i ty nejnáročnější kávové nadšence.”
![](https://hotelhouse.cz/wp-content/uploads/2023/03/DSC5490-1024x682.jpeg)
Chloubou pražského Reserve store je prvotřídní hi-tech kávovar Black Eagle, který baristům umožňuje individuální nastavení a kontrolu jednotlivých fází přípravy, jako je množství a poměr zrn, doba přípravy nebo teplota vody.
Zákazníkům zde budou k dispozici ti nejzkušenější baristé, kteří jsou mistry v přípravě kávy klasickým, ale i mnoha alternativními způsoby. Nebude chybět ani zvláštní nabídka dezertů, vhodných ke zdejším kávovým specialitám, a výběr balených kávových zrn či originálního merchandisingu.
Podnik s více než 100 místy k sezení nabídne exkluzivní designový interiér, ale především vzácné druhy kávy z malých pěstitelských oblastí a pečlivě připravované směsi určené pouze pro kavárny Reserve, například Microblend No.10 nebo Microblend No.21.
![](https://hotelhouse.cz/wp-content/uploads/2023/03/DSC5188-1024x682.jpeg)
Starbucks Reserve™ Microblend č. 10 představuje dokonalý základ Cold Brew nápojů. Výjimečně jemnou a rozmanitou chuť zvýrazňují sezónně sklizená zrna, která vytvářejí osvěžující alchymii požadovanou od studeného nápoje. Kávová zrna z Afriky a Latinské Ameriky jsou sbírána na vrcholu zralosti a zpracována přírodní a mokrou metodou, aby společně vytvořila zářivé, sladké tóny čokolády, karamelu a koly.
Starbucks Reserve™ Microblend No. 21, pojmenovaná podle přírodního zlatého řezu, byla původně vyvinuta pro přípravu espressa, ukázalo se však, že přináší nový charakter a dynamiku i dalším druhům přípravy. Guatemalská zrna směsi dodávají bohatý čokoládový základ, s nímž zajímavě kontrastuje komplexní a svěží chuť kávy z Keni. Ve formě espressa přináší dokonalý mix hutnosti a šťavnatých citrusových tónů, je výborná jako doppio a skvěle si rozumí s mlékem v podobě latte. Jde o harmonicky vyváženou kompozici, vhodnou pro každou příležitost.
Zdroj foto: Starbucks