Velká kniha o kávě: Nutnost pro milovníky kávy
Petra Davies Veselá rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě. Sepsala spoustu nových poznatků a zohledňuje své nové zkušenosti i velký rozkvět kávové kultury.
Kniha je určena i těm, kteří svou první Knihu o kávě mají – obsahuje zcela nové fotografie i mnoho nových informací.
Nádherné nové fotografie Davida Židlického vtáhnou čtenáře do děje. Zavedou je přímo na kávové plantáže, do pražírny, seznámí je s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary. Kniha dále nabídne řadu nových metod přípravy kávy a receptur. Také v ní najdete i praktické rady jak založit a úspěšně provozovat vlastní podnik.
Kniha je ideálním dárkem pro kohokoli, kdo miluje kávu. Pro běžné spotřebitele, kteří si dobrou kávu rádi uvaří doma, ale i pro profesionální kavárníky a baristy.
Petra Davies Veselá je přední česká baristka, která se pohybuje v kávovém oboru již mnoho let. Mělavlastní kavárnu, několikrát vyhrála mistrovství republiky v přípravě kávy, vede baristické kurzy.
Její první Kniha o kávě se stala bestsellerem (prodáno přes 30.000 ks) a ovlivnila u nás nejen povědomí o kvalitě kávy, ale také rozvoj dobrých kaváren a pražíren.
Formát: 190 x 270 mm
Vazba: pevná
Fotografie: David Židlický
Počet stran: 320
Vydává nakladatelství Smart Press, k dostání u všech dobrých knihkupců a na www.smartpress.cz.
RECEPTY
Představte si, že sedíte na břehu moře v krásném přístavu nedalekého Řecka. Popíjíte ledové a osvěžující našlehané frappé. Takové představy ve mněfrappé často vyvolá.Tuto letní kávu si snadno můžete připravit i doma nebo ve vaší kavárně.A nejen frappé, ale i spoustu jiných skvělých nápojů.Seznámím vás s různými druhy káv, které se v kavárnách běžněpřipravují, a podělím se s vámi i o recepty, které jsem připravovala ve své kavárně, nebo také s těmi, s nimiž jsem soutěžila.
ESPRESSO TONIK
Nepostradatelnou surovinou pro přípravu různých kávových nápojů je v mnoha kavárnách hořkosladký tonik. Nejlépe chutná ve studené formě a můžete do něj přidat espresso nebo například cold brew.
Někdo má radši tento nápoj jen samotný, jiní preferují kávový tonik s trochou sirupu – nejčastěji s pomerančovým, s trochou zázvoru.Můžete připravit také variantu s ginem.
Pro základní verzi kávového toniku nasypte několik kostek ledu do nižší sklenice (0,2 l). Na led nalijte pomalu tonik (opravdu dobře vychlazený), ale opatrně, bude hodně bublat. Toniku nalijte zhruba do poloviny sklenice. Připravte dvojité espresso, které poté pomalu lijte na led. Espresso vytvoří efektní vrstvu v horní části nápoje.Ozdobte stroužkem citronu.
Ingredience:
2 espressa
50–100 ml toniku
pár kostek ledu
stroužek citronu na ozdobení
Více informací na www.smartpress.cz.